Doe jezelf een plezier, kies voor wat je gelukkig maakt!’Mijn teken- en schilderavontuur is een aantal jaren geleden begonnen met het tekenen met krijt op een deur in mijn woonkamer, die ik beschilderd had met schoolbordenverf. De smaak eenmaal te pakken, ben ik gaan tekenen in een schetsboek met pastelpotloden en houtskool. En later ben ik ook overgestapt op het schilderen met acrylverf.

Tijdens deze eerste jaren was het vooral het vastleggen op papier of op doek van van alles wat ik tegenkwam. Later ben ik meer mijn eigen stijl gaan ontwikkelen, ter ondersteuning daarvan volg ik cursussen.

Ik laat me vooral inspireren door de natuur, landschappen, bloemen en dieren. Ik woon tenslotte in een prachtig gebied: Steenwijk als vestingstad, Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden en de koloniedorpjes van de Maatschappij van Weldadigheid. Alles binnen handbereik. Als ‘kind van deze regio’ haal ik daaruit veel inspiratie. Maar ook buiten deze fantastische regio doe ik ideeën voor mijn kunstwerken op. Daarvoor bezoek ik ook graag musea.

Mijn stijl laat zich omschrijven als impressionistisch met een klassieke en romantische touch. Ik experimenteer graag met diverse technieken en kleuren.

Naast de verkoop van mijn schilderijen verkoop ik ook kaarten gemaakt van mijn schilderijen en tekeningen.

Voor meer informatie vindt u onder Contact mijn gegevens. Of laat daar een reactie achter op het formulier. Tot ziens!José Gaastra